sâmbătă, 9 iulie 2011

MONUMENTE - PARAGUAY - Ruinele Iezuite din Trinidad

Amplasate la aproximativ 25 de kilometri de Encarnacion, pe drumul catre Ciudad del Este, Paraguay, Ruinele Iezuite se numara intre cele mai interesante si reprezentative ruine ale celor 8 initiative misionare in Paraguay. Trinidad a fost fondat de catre misionarii veniti din San Carlos. Arhitectii sai principali au fost preotii Juan Bautista Primoli din Milano si catalanul Jose Grimau.
Misiunea de crestinare intreprinsa in acest loc a condus la ridicarea uneia dintre cele mai mari si mai frumoase biserici ale tuturor misiunilor de raspandire a crestinismului, potrivit descrierilor facute de calatorii din vechime.



Trecand de nava bisericii vechi, se poate admira privelistea impresionanta a inaltului sibir intins pe peretele altarului si decorat in intregime cu forme de ingeri aflati in posturi baroce. Cele doua usi care permit accesul spre sacristii merita mentionate: coloane cu capiteluri disproportionate sustinand sibirul cu doi pilastri laterali si un motiv sculptural in centru. In partea vestica se afla ruinele turnului si o capela lunga. Turnul, cu o baza patrata, aminteste de un turn de fortificate si nu se stie daca servea drept foisor, turn de observare sau indeplinea ambele sarcini. Capela a fost, probabil, folosita in timp ce biserica principala se afla in constructie. Una dintre sacristii adaposteste si un mic muzeu cu articole locale ( in culori originale ). Locul a fost declarat Patrimoniu al Umanitatii in 1993, de catre UNESCO.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu