marți, 5 iulie 2011

ITALIA - TURISM - INSULA CAPRI

Minunata insulă Capri poate fi vizitată pornind cu vaporaşe de diverse mărimi din mai multe puncte ale golfului Napoli. Sorrento este portul cel mai apropiat de această populară destinaţie. O călătorie cu una dintre ambarcaţiunile cu aripi portante (aşa-numitele hydrofoil) durează 25 de minute.
O destinaţie populară în rândul persoanelor de vază încă din vreme romanilor, Capri este una dintre cele mai frumoase insule din Marea Mediterană. A constituit mereu un magnet pentru celebrităţi, insula fiind vizitată de-a lungul timpului atât de personalităţi artistice precum Claude Debussy, Thomas Mann, Pablo Neruda sau Somerset Maugham, cât şi de unele inedite ca Vladimir Lenin. Acesta, vizitându-l pe Maxim Gorky în 1908, a declarat uimit: Capri te face să uiţi de tot şi de toate.
.
Din port luaţi funicularul pentru a ajunge în principalul oraş, Capri, unde merită să vă opriţi pentru a bea un cappucino în celebra piaţă Umberto I. Dacă nu vă aflaţi în perioada de vârf a sezonului, când insula este suprapopulată, aveţi şansa să întâlniţi una din numeroasele celebrităţi ce deţin proprietăţi pe insulă.
Capri merită explorată pe jos, nenumăratele poteci oferindu-vă şansa să observaţi pe îndelete peisajele superbe ale acestei insule, ruinele vilelor conducătorilor romani şi spectaculoasele formaţiuni naturale, evitând totodată grupurile mari de turişti.
Dacă preferaţi mai degrabă confortul, nu ezitaţi să luaţi un autobuz până în Anacapri, de unde puteţi urca pe muntele Solaro cu ajutorul telescaunului. Odată ajunşi sus, veţi descoperi că efortul a meritat. Peisajul ce poate fi observat din cel mai înalt punct al insulei este uluitor.
La coborâre, nu rataţi Villa San Michele, construită la începutul secolului al XX-lea pe ruinele reşedinţei împăratului Tiberius. Astăzi, această vilă constituie un important obiectiv turistic, fiind renumită mai ales pentru grădinile împodobite cu opere de artă din Antichitate, ce oferă totodată o panoramă impresionantă asupra golfului.
Pentru a vizita toate obiectivele importante ce se găsesc pe insula Capri aveţi nevoie de două zile, fiind indicat să petreceţi o noapte pe insulă (mai ales că insula este părăsită seara de majoritatea turiştilor). A doua zi, nu ezitaţi să vizitaţi Grotta Azzurra, o celebră peşteră marină considerată de mulţi un simbol al insulei. Lumina soarelui se reflectă din nisipul aflat pe fundul peşterii, dându-i apei o intensă culoare albastră.
Formaţiunea de stânci intitulate Faraglioni reprezintă un alt simbol celebru al insulei Capri. Una din cele trei stânci găzduieşte o specie de şopârlă de culoare albastră ce nu mai trăieşte nicăieri altundeva în lume.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu